Åååååhh vad vackert det är ute nu, fantastiskt fint. Vi i Skåne är ju ändå ofta "förskonade" från extrema vintrar. Tyvärr säger jag, då jag älskar vintern oerhört mycket. Här nere får vi ju ändå chans att njuta av alla årstiderna ordentligt oftast :)
 
Jag var ute och fotade i trädgården idag, precis innan solen började gå ner, för att få det där vackra ljuset.
 
Hasselbusken...
 
 
Och sedan blommor från rabatten. Jag kan ju i princip inte en enda sort av de jag har i rabatten. Men vackra är de, både under sommaren och under vintern.
 
 
Och så en annan sort :) Här skymtar ni vårt fina stengärde, det gör sig så bra bakom rabatten. Det blir liksom som tre "dimensioner"; rabatten främst, stengärde bakom och längst bak kommer häcken.
 
 
 
Gud vad roligt det är att fota "ordentligt" med den bra kameran. Inte alltid jag använder den, utan nöjer mig med telefonens kamera. Men ärligt talat, det blir ju inte alls samma sak!
 
Nog för nu, vi hörs. Stor kram!
...efter den vackra snön som infann sig här i december, så gäller det att se tillbaks på vackra foton. Oh vad jag älskar snö! Speciellt sådana här vackra decembermorgnar, många minusgrader och krispigt kallt. Dessutom mjukar det fina morgonljuset upp det hela.
 
Här ser ni dessutom mitt lilla växthus, det som ska på plats i sommar, är ju tanken. Det är bara ett jättelitet, 3x2,60 tror jag bestämt. Jag har fått det av mina morföräldrar och det känns såklart extra roligt.
 
 
 
Godmorgon på er denna onsdag, nu dags att sticka hemifrån. Stor kram
Hej på er!
 
Herrejisses vad jag sliter med mina plattor, det tar tid det här ;)
Idag blev det tre dit, men skam den som ger sig. Tre stycken per dag skall gjutas, så kommer plattorna vara klara till slutet av maj. Den som lever får se!
 
Jag har dock kommit på att det fortfarande är för kallt i garaget, för att plattorna ska ha chans att bränna. Så idag åkte alla tio ner i värmen i källaren.
Så här står de nu, alla tio bebisarna :)
 
 
Det är ju verkligen ingen höjdare att fota utomhus dagar som denna; gråt och trist, dimmigt och fuktigt. Nej, då får det bli sådana här avdankade källarfoton. Dessutom fanns inget batteri i stora kameran, så det fick bli iPhonefoton igen.... Dåligt ;)
 
Senare i veckan har jag hört att bättre väder är på ingång, kallt, men sol - alltså krispigt, härligt uteväder. Vi hoppas det blir så till helgen. Stor kram!

Jag håller på art gjuta plattor till mitt växthus. Har gjort ungefär 50 stycken under sensommaren och hösten nu förra säsongen. Denna vår måste jag gjuta ungefär 300 till, så det var väl hög tid att dra igång nu ;)
Växthuset har jag fått av med mormor och morfar, ett litet på ungefär 3x2,5 meter. Det ska bli så roligt att få upp det i trädgården senare, denna säsong ska det upp. Det har jag lovat mig själv :)

Nu som en nystart på året har jag valt att dra igång en helt ny blogg. Här kommer allt kring mig och min familj hållas mycket mer anonymt. Det jag istället väljer att lyfta fram är inredning, trädgård, djuren och så vidare.
 
Jag bor i södra delen av landet med min lilla familj; sambo, son, hund, katt och hästar. Mitt trädgårdsintresse har verkligen blivit enormt sedan vi flyttade till huset för drygt ett och ett halvt år sedan. Det ligger väl genetiskt det där också kan jag tänka, i rakt nedstigande led från min mamma och mormor, så helt ofattbart är det väl inte direkt ;)
 
Detta inlägg blir helt bildfritt. Tror det kvittar då här med stor säkerhet inte är en enda läsare just nu. Detta är mest för min egen del. Jag har en massa drömmar, framför allt om vad som ska ske här hemma utomhus. Vissa projekt är längre fram och vissa mer aktuella i det närmaste, här kommer en lista, utan inbördes ordning:
 
  • Gräva grusgång
  • Gjuta färdigt plattor till växthuset
  • Få växthuset på plats, med allt vad det innebär
  • Få upp staket vid grusgångens ena sida
  • Plantera fler träd
  • Skaffa höns, med allt vad det innebär
  • Storstäda stallet
  • Få i ordning uppfarten - gräva ur, lägga ny singel och så vidare
Ja detta är bara en del av allt jag vill göra ;) Allt handlar ju om tid, ekonomi, lust och ännu mera tid. Men som ni förstår så kommer det kanske ske en hel del uppdateringar kring dessa saker, men givetvis inom väldigt mycket annat; renoveringar inomhus, pyssel ute och inne, förrändringar i trädgården, årstider, möbler, ute- och innedesign.
 
Jag hoppas ni, precis som jag, finner detta intressant och att vi kan inspirera varandra. Stor kram!